Basta

Bachelor og oppdrag fra samme sted

Glenn KarlsenComment

For en stund siden ble Glenn spurt om å lage en video for sin tidligere utdanningsistitusjon, Deakin University i Melbourne. Dette ble et noe anderledels prosjekt hvor Glenn både skulle så som ansvarlig for produksjonen av videoen og som frontfigur i videoen.

Stor takk til alle som hjalp til med produksjonen!


Steffen Walstad (skuespill og kamera)
Tormod Liseth (skuespill og lyd)
Ingrid Strand Endal (skuespill)
Kjellaug T. H. Hamre (skuespill)
Ryan Burch (utstyrs lån)
Hannah Tricker (script assistanse)

Ny barnebok fra BASTA

BastaComment

Forfatter Gunnar Lilleng har i mange år skrevet dikt om Pokar Pinkel og vennene hans, nå er 9 av dem samlet i bokform, illustrert av Erik Ødegaard.  

Hver fortelling er et dikt på 11 vers a 4 linjer med strengt enderim.
I en liten kåk under Rælingsbrua bor Pokar Pinkel sammen med vennene sine. En bukk, en katt, en gris og åtte høner.

Bukken er sterk og kan stange dem han ikke liker. Han kan også løpe fort hvis han vil. En gang løp han fortere enn en bil. Buster Bart heter han.

Katten kan fange mus. En gang fanget han åtte stykker. Men han spiste dem ikke. Han kan fly i lufta. Det er Lurepus.

Den som er blid noen ganger og litt sint andre ganger er grisen. Han heter Peder Grynt.

Alle hønene er flinke høner. De tåler ikke urettferdighet, men kan fly veldig langt. Med nebbene sine kan de bite både kråker og skjærer. For de er ikke redde for noen.

Men Pokar Pinkel er sjefen. Han er lang og tynn med rødt hår og sterke armer. Når han bestemmer noe, må dyra gjøre som han vil.

Boka er også designet her på huset, av Eivind Vetlesen.

Link til forlaget: http://www.bokstabburet.no/showbook.php?id=393

RESTEDYRET

BastaComment

Erik har laget søplespisende restedyr for Siste Skrik reklamebyrå i sommer.

Konseptet var å utvikle et dyr som spiser grønne poser med matavfall og lager dem om til biogass- en god blanding av dyr og maskin med en ustoppelig apetitt på søppel..

Dyret skal brukes både til bussdekor og logo så det ble en utfordring å tilpasse bruken til begge deler, heldigvis kunne man strekke dyret ganske langt.

Her er noen skisser fra konseptutviklingen og ferdige bilder av bussen.

 

Siste Skrik - http://www.sisteskrik.no/portfolio_page/lansering-av-biogassbusser-i-grenland/

Hjertepermen i nytt opplag

BastaComment

Hjertepermen er et flott prosjekt for Foreningen for hjertesyke barn, som Kari Sortland og Eivind Vetlesen samarbeidet på i fjor. Kari sto for illustrasjonene, mens Eivind bidro med den grafiske utformingen av permens utside og innhold. Permen er laget for å gi relevant og konkret informasjon rundt tilrettelegging i hverdagen for barn med hjertefeil. I tillegg til de medfølgende illustrerte faktaarkene, kan man her samle og notere informasjon om det enkelte barnets diagnose. Foreldre, lærere og barnehageansatte vil således ha en lett tilgjengelig måte å finne svar på spørsmål man ofte stiller seg i forbindelse med slike diagnoser.

Nå har Hjertepermen nettopp blitt laget i et nytt opplag, med oppdatert innhold og nye faktaark. Basta har satt pris på et flott samarbeid med FFHB gjennom hele prosessen med å lage permen, og håper at den vil være med på å gjøre hverdagen litt enklere for barn og unge med hjertefeil, og deres familier.

Tilbakeblikk på 2015

BastaComment

Kaleido 3, Trinn - Cappelen Damm

Martin M. Hvattum Illustrasjon

I løpet av 2015 har Martin vært med og jobbet med nye spennende lærerverk i Cappelen Damms Kaleido-serie. Det er snakk om to Lese- og Spåkbøker samt to arbeidsbøker til 3. trinnet. Her har det gått i alt fra vignetter til tegneserier og utfyllende oppslag.

Fokuset har vårt på å skape ett morsomt og rikt univers som kan inspirere nysgjerrige elever! Dette har naturligvis vært med på å forme historiefortellingen og formspråket i arbeidene som er fargerike og fulle av morsomme detaljer.

 

 

 

Cumulus 1-4. Trinn - Aschehoug

Kari Sortland Illustrasjon

    Kari Sortland har blant annet fullført fire år med illustrasjoner til læreverket Cumulus for Aschehoug forlag. Tema er naturfag og samfunnsfag fra 1. til 4. klasse. Det har blitt både bøker og tavleressurser. Og en mengde illustrasjoner av alle slag.

 

Kari Sortland har blant annet fullført fire år med illustrasjoner til læreverket Cumulus for Aschehoug forlag. Tema er naturfag og samfunnsfag fra 1. til 4. klasse. Det har blitt både bøker og tavleressurser. Og en mengde illustrasjoner av alle slag.

Barnebok om et vanskelig tema

Basta2 Comments

Boken heter " Mats og den vonde hemmeligheten". Den er utgitt av Incestsenteret i Vestfold, og brukes i deres undervisningsopplegg. Kari Sortland har illustrert boken. Illustrasjonene viser tydelig et barn som har det vondt; vi får følge Mats som har en vond hemmelighet, men som til slutt klarer å fortelle om den til andre. Først til en god venn, så til en voksen i barnehagen og til slutt til mor. Boken vil bli brukt b.l.a. i barnehagesammenheng.

Hvis dette er en bok du ønsker å få tak i , må du ta kontakt med :


Incestsenteret i Vestfold
Glitneveien 22
3151 Tolvsrød
NORWAY           

www.isiv.no

m: +47 915 92 717
d:  +47 333 57 777

Basta tar Salto!

BastaComment
 Salto 1–3 og 5A. Erik Ødegaard har tegnet illustrert omslaget til Salto 3.

Salto 1–3 og 5A. Erik Ødegaard har tegnet illustrert omslaget til Salto 3.

Nye læreverk i Gyldendals Salto-serie har blitt lansert denne høsten, og Erik Ødegaard og Eivind Vetlesen fra Basta har i lang tid fylt travle arbeidsdager med illustrasjonsjobb for flere av bøkene i serien.

Mens Erik har jobbet så blekket har sprutet med Salto 1–3, har Eivinds Mac fått gjennomgå harde prøvelser mens elevboka og arbeidsboka til Salto 5A skulle gjennomillustreres. Oppdragene har omfattet alt fra vignetter til illustrasjoner som fyller hele oppslag, og Erik har også illustrert forsiden til Salto 3. Ingen av illustratørene har spart på farger eller detaljer, så her vil forhåpentligvis både elever og norsklærere finne inspirasjon som motiverer til lese- og skriveglede.

Illustrasjon av Erik Ødegaard i Salto 3.

Illustrasjon av Erik Ødegaard i Salto 3.

I lysbildeserien nedenfor kan du se illustrasjoner fra Salto 5A elevbok og arbeidsbok, tegnet av Eivind Vetlesen.

BELMA (Best European Learning Materials Award) til Salto 1

Gledelig er det derfor at Salto 1 (som ble lansert for en tid tilbake) i år vant gull i kategori 2 (Learning materials aimed at learners from pre-school up to and including the age of 11) i BELMA. Bidragene kommer fra hele Europa, så prisen har høy prestisje. Erik Ødegaard har bidratt med mange illustrasjoner her, men det er også veldig hyggelig at de tidligere Basta-medlemmene, Anna Fiske, Lars Tothammer og Tina Soli, har illustrasjoner med her.

Juryens begrunnelse hadde følgende rosende omtale av bokens visuelle utforming og illustrasjoner: 

  • Beautifully designed and produced learning materials with humorous and colourful illustrations which make the books exciting and motivating.

Les mer om prisen her: belma-award.eu.

Nye oppdrag for Cappelen Damm

BastaComment

I år har Kari fått en fot innenfor Cappelen Damm Undervisning. Det har ført til en mengde nye oppdrag. Hun har illustrert dikt og historier i Kaleido, norsk for barnetrinnet. Hun har oså vært innom videregående og illustrert fransk/norsk ordbok. Akkurat nå holder hun på med illustrasjoner til et nettsted for norsk språkopplæring. Her er noen av illustrasjonene.

 


Reisestipend: Landskapsmaleri i Norge

BastaComment

Martin ble tildelt ett reisestipend fra Grafill, slik at han kunne bruke hele Juli på en malereise fra Oslo til Lofoten. Målet med reisen var å dokumentere og oppleve norsk kultur, samt utvikle seg videre teknisk.

Det ble en fantastisk reise gjennom ett variert lanskap. Strie elver, dype fjorder, bare vidder, snødekte topper, late sauer og alt annet som landet vårt byr på.

Det er ikke alltid lett og kombinere akvarellmaling utendørs og norsk natur, men med litt tålmodighet og god tid går det meste. Værgudene var relativt vennlige og det ble ett par malerier hver dag.

Tilbake i Oslo var målet for reisen nådd, 4500km tilbakelagt og 60 malerier malt på 30 dager. Nå til høsten får Martin anledning til å ta med seg disse kulturelle og maletekniske erfaringene videre inn i sine illustrasjoner. Det blir spennende!