Basta

Reisestipend: Landskapsmaleri i Norge

BastaComment

Martin ble tildelt ett reisestipend fra Grafill, slik at han kunne bruke hele Juli på en malereise fra Oslo til Lofoten. Målet med reisen var å dokumentere og oppleve norsk kultur, samt utvikle seg videre teknisk.

Det ble en fantastisk reise gjennom ett variert lanskap. Strie elver, dype fjorder, bare vidder, snødekte topper, late sauer og alt annet som landet vårt byr på.

Det er ikke alltid lett og kombinere akvarellmaling utendørs og norsk natur, men med litt tålmodighet og god tid går det meste. Værgudene var relativt vennlige og det ble ett par malerier hver dag.

Tilbake i Oslo var målet for reisen nådd, 4500km tilbakelagt og 60 malerier malt på 30 dager. Nå til høsten får Martin anledning til å ta med seg disse kulturelle og maletekniske erfaringene videre inn i sine illustrasjoner. Det blir spennende!