Basta

Basta tar Salto!

BastaComment
 Salto 1–3 og 5A. Erik Ødegaard har tegnet illustrert omslaget til Salto 3.

Salto 1–3 og 5A. Erik Ødegaard har tegnet illustrert omslaget til Salto 3.

Nye læreverk i Gyldendals Salto-serie har blitt lansert denne høsten, og Erik Ødegaard og Eivind Vetlesen fra Basta har i lang tid fylt travle arbeidsdager med illustrasjonsjobb for flere av bøkene i serien.

Mens Erik har jobbet så blekket har sprutet med Salto 1–3, har Eivinds Mac fått gjennomgå harde prøvelser mens elevboka og arbeidsboka til Salto 5A skulle gjennomillustreres. Oppdragene har omfattet alt fra vignetter til illustrasjoner som fyller hele oppslag, og Erik har også illustrert forsiden til Salto 3. Ingen av illustratørene har spart på farger eller detaljer, så her vil forhåpentligvis både elever og norsklærere finne inspirasjon som motiverer til lese- og skriveglede.

Illustrasjon av Erik Ødegaard i Salto 3.

Illustrasjon av Erik Ødegaard i Salto 3.

I lysbildeserien nedenfor kan du se illustrasjoner fra Salto 5A elevbok og arbeidsbok, tegnet av Eivind Vetlesen.

BELMA (Best European Learning Materials Award) til Salto 1

Gledelig er det derfor at Salto 1 (som ble lansert for en tid tilbake) i år vant gull i kategori 2 (Learning materials aimed at learners from pre-school up to and including the age of 11) i BELMA. Bidragene kommer fra hele Europa, så prisen har høy prestisje. Erik Ødegaard har bidratt med mange illustrasjoner her, men det er også veldig hyggelig at de tidligere Basta-medlemmene, Anna Fiske, Lars Tothammer og Tina Soli, har illustrasjoner med her.

Juryens begrunnelse hadde følgende rosende omtale av bokens visuelle utforming og illustrasjoner: 

  • Beautifully designed and produced learning materials with humorous and colourful illustrations which make the books exciting and motivating.

Les mer om prisen her: belma-award.eu.